Το blog παραμένει ανενεργό, δεδομένης της λήξης της συνέλευσης μέχρι νεοτέρων...



----------------

η Κατάληψη Παλιού Δημαρχείου- ΚΕΠ Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη '08,μέτα το τέλος της κατάληψης συνεχίζει την παρουσία και τις δράσεις της ως

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών

H συνέλευση πραγματοποιείται είτε στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία Αγ.Νικολάου είτε σε άλλον απελευθερωμένο-κερδισμένο χώρο. Η ημέρομηνία και ώρα καθώς και ο τόπος κάθε συνέλευσης αποφασίζεται από την προηγούμενη και ανακοινώνεται στο blog αυτό αλλά και στους δρόμους της πόλης.


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό το Σάββατο 6/12/08 στα Εξάρχεια, ξέσπασε κοινωνική εξέγερση. Από την πρώτη στιγμή το κέντρο της Αθήνας συνταράσσεται από αυθόρμητες γενικευμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, καταλήψεις σχολών και μαζικές διαδηλώσεις. Η εξέγερση άμεσα εξαπλώνεται σε 33 πόλεις της χώρας και συνοδεύεται από δυναμικό κύμα διαμαρτυρίας κι αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Μαθητές σε όλη τη χώρα αυτοοργανωμένα και ακηδεμόνευτα βγαίνουν και κλείνουν δρόμους, ξεσηκώνουν τις γειτονιές με συνθήματα, στήνουν οδοφράγματα, κάνουν πορείες και επιτίθενται στα αστυνομικά τμήματα. Η λαϊκή οργή ξεπερνά κάθε κομματική και πολιτική πρωτοπορία, πέρα από ιδεολογικές ορθότητες και ίσως όχι με τρόπο αποδεκτό πάντα, αλλά σίγουρα δικαιολογημένο, γίνεται γροθιά στη βιτρίνα του συστήματος.

Απέναντι στη διάχυτη οργή της κοινωνίας, το κράτος απαντά με <<μηδενική ανοχή>>, σκληρή καταστολή, τόνους χημικών, ξυλοδαρμούς και εκατοντάδες συλλήψεις, προβάλλοντας το προσωπείο της <<δημοκρατίας>> και καταδικάζοντας αφοριστικά και υποκριτικά τη λαϊκή εξεγερτική αντιβία των ημερών. Μια αντιβία, απάντηση στη βία που το ίδιο το κράτος και το σύστημα καθημερινά γεννά και αναπαράγει. Από την αστυνομοκρατία στους δρόμους, τις κάμερες ελέγχου των ζωών μας σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας, την τρομοκρατία του γονιού, του καθηγητή, του αφεντικού και του ανθρωποφύλακα, τα εργατικά ατυχήματα, τους βασανισμούς και δολοφονίες μεταναστών στα τμήματα και στα σύνορα, τη ληστρική δράση των τραπεζών, την ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση των πάντων, τη φτώχεια και την εξαθλίωση κάθε καταπιεσμένου, την περιθωριοποίηση, δίωξη και τρομοκράτηση κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, μέχρι την ανελέητη λεηλασία της φύσης και της ζωής χάριν της μίζας, της ανάπτυξης και του κεφαλαίου. Ένα καπιταλιστικό σύστημα που βασίζεται στον ανταγωνισμό και την ανισότητα, την καταπίεση και την εκμετάλλευση, την υποταγή και την ανελευθερία. Αν αυτή είναι η δημοκρατία τους, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε… Απέναντι σ’ όλα τα παραπάνω, η βία που ασκείται στοχευμένα από τα κάτω, πάντα θα είναι η δίκαιη αντίσταση των εξεγερμένων.

Μια τέτοια κοινωνική αναταραχή ήταν λογικό να συναντήσει τη λυσσαλέα καταστολή τόσο από τη μεριά του κράτους όσο και από τη μεριά της ατομικίστικης λογικής που έχει διαχυθεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Εκατοντάδες <<τυφλές>> προσαγωγές δήθεν υπόπτων, εκατοντάδες συλλήψεις ανυπότακτων ανθρώπων. Τα σώματα ασφαλείας βρήκαν επίσης την κατάλληλη ευκαιρία να συλλάβουν και να βασανίσουν δεκάδες μετανάστες, φανερώνοντας το φασιστικό τους πρόσωπο και προβάλλοντας, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, τους μετανάστες για ακόμη μια φορά ως απειλή για την <<εθνική ενότητα>>. Ενώ, οι μαζικές συλλήψεις που πραγματοποιούνται, η πλειοψηφία των οποίων αφορά μαθητές και μετανάστες, αντιμετωπίζουν τις ποινικές κυρώσεις του τρομονόμου. 15χρονα παιδιά και εξαθλιωμένοι μετανάστες κατηγορούνται κακουργηματικά για σύσταση συμμορίας και τρομοκρατικής οργάνωσης! Άλλη μια επινόηση και νομοθετική προσπάθεια των κυρίαρχων να εγκληματικοποιήσουν τα κοινωνικά κινήματα. Αποσιωπώντας την πολιτική διάσταση της κινητοποίησης προσπαθούν να υπερβούν τον διαχωρισμό κράτους-κοινωνίας, εφευρίσκοντας έναν καινούριο× η κοινωνία που αντιτίθεται σ’ αυτούς που τη θέλουν να αλλάξει. Ποινικοποιούν τη συλλογικοποίηση των αντιστάσεων, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές, ενώ ταυτόχρονα καταλύουν κάθε έννοια δικαίου (οι κατηγορούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και δεν υπάρχει όριο προφυλάκισης). Το καινούριο δόγμα είναι πλέον το εξής: «Όσοι συναθροίζονται είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου…».

Όσο υπάρχουν εξεγερμένοι και ανυπότακτοι πάντα θα υπάρχουν υποταγμένοι, <<αγανακτισμένοι πολίτες>> και παρακρατικά τσιράκια που πρόθυμα θα εξυπηρετούν τους σκοπούς της εξουσίας. Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης για άλλη μια φορά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Από την πρώτη στιγμή προδίκασαν ως εξοστρακισμό την εκτέλεση του 15χρονου Αλέξη, δίνοντας όπως πάντα απόλυτο κύρος στα λεγόμενα του οργάνου της τάξης …Στο βωμό του θεάματος προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή του κοινωνικού συνόλου σε δευτερεύοντα και διαστρεβλωμένα γεγονότα αποσπώντας την από την ουσία. Παρουσιάζουν τις καταστροφές των Α.Τ. , των πολυεθνικών, των τραπεζών που νόμιμα κλέβουν τον κοσμάκη, των κολοσσιαίων πολυκαταστημάτων, τους ναούς του καταναλωτισμού και του κέρδους, σαν πλιάτσικο στις επιχειρήσεις του μεροκαματιάρη. Οι ρουφιάνοι δημοσιογραφίσκοι που υπηρετούν πιστά τις προσταγές του συστήματος προσπαθούν να εμφανίσουν αυτές τις αυθόρμητες συγκρούσεις μαθητών, φοιτητών, εργατών, ανέργων, μεταναστών και κάθε εξεγερμένου σαν ένα απλό κύμα οργής και εκτόνωσης της νεολαίας, ενώ εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σύνθετο γεγονός με κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, που αρθρώνει πάγια αιτήματα και θέτει νέα.

Μια εβδομάδα μετά, ενώ ο δολοφόνος του Αλέξανδρου δηλώνει αμετανόητος και ενώ οι μάχες στους δρόμους συνεχίζονται, κάποιοι μιλούν ακόμη για εξοστρακισμούς, μεμονωμένα περιστατικά, παρεξηγήσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, για να εκτονώσουν και να ξεθυμάνουν την κατάσταση, να μας κάνουν να ξεχάσουμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και τη ρουτίνα μας, όπως τους βολεύει. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι…

Με στόχο μας όχι να ρίξουμε την κακιά κυβέρνηση ώστε να έρθει κάποια άλλη να μας εξουσιάσει, θεωρούμε τη συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή ολόκληρου του συστήματος δεδομένη. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης στις γειτονιές, αποκεντρώνοντας τη δράση μας, παρακινώντας τον καθένα να μη μείνει απαθής (τηλε)θεατής στα γεγονότα, πιστεύοντας ότι δεν τον αφορούν και ότι περιορίζονται στο κέντρο της πόλης.

Εκδηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους κατειλημμένους χώρους (ΑΣΟΕΕ, Νομική, Πολυτεχνείο, Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, Δημαρχείο Ιωαννίνων) αποφασίσαμε από την Παρασκευή 12/12/08 να καταλάβουμε το Παλιό Δημαρχείο-ΚΕΠ στην πλατεία Χαλανδρίου, χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου για να το μετατρέψουμε σε χώρο αντιπληροφόρησης και αποκεντρωμένη εστία αγώνα και περαιτέρω δράσεων. Έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο όπου οι κάτοικοι του Χαλανδρίου και των γύρω περιοχών μπορούμε να αποφασίζουμε μέσα από ανοιχτές, ισότιμες και αντιεραρχικές διαδικασίες και συνελεύσεις.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΧΟΛΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ



ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΚΕΠ

dimarxeio
-antipliroforisi.blogspot.com