Το blog παραμένει ανενεργό, δεδομένης της λήξης της συνέλευσης μέχρι νεοτέρων...



----------------

η Κατάληψη Παλιού Δημαρχείου- ΚΕΠ Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη '08,μέτα το τέλος της κατάληψης συνεχίζει την παρουσία και τις δράσεις της ως

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών

H συνέλευση πραγματοποιείται είτε στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία Αγ.Νικολάου είτε σε άλλον απελευθερωμένο-κερδισμένο χώρο. Η ημέρομηνία και ώρα καθώς και ο τόπος κάθε συνέλευσης αποφασίζεται από την προηγούμενη και ανακοινώνεται στο blog αυτό αλλά και στους δρόμους της πόλης.


Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Σάββατο 20 Δεκέμβρη Παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

Η αλληλεγγύη μας τους φοβίζει



Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη εκδηλώθηκαν στα στενά των Εξαρχείων συγκρούσεις ως απάντηση στην κρατική καταστολή. Οι δράσεις εξαπλώθηκαν από τις πρώτες κιόλας ώρες στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και από την επόμενη μέρα σε πολλές χώρες του κόσμου. Στα επόμενα εικοσιτετράωρα η μορφή και το μέγεθος της απάντησης παίρνουν χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Το κέντρο της Αθήνας παραδίνεται στην οργή των καταπιεσμένων που στο πρόσωπο του 15χρονου Αλέξη αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και εξεγείρονται ενάντια σε όλα όσα τους περιορίζουν, τους καταστέλλουν την ανάγκη για έκφραση, τους κλέβουν τη ζωή.

Τα μηνύματα από τις κινήσεις αλληλεγγύης σε άλλες χώρες καταφτάνουν κατά δεκάδες. Από τη Νέα Υόρκη ως το Μπουένος Άιρες κι από το Λονδίνο ως τη Λευκωσία χιλιάδες διαδηλωτών μεταφέρουν το μήνυμα της δολοφονίας αλλά και τη φλόγα της εξέγερσης. Το κίνημα στην Ελλάδα έχει ήδη πετύχει την πρώτη του νίκη…στη Γαλλία. Το γαλλικό κράτος αποσύρει το καινούριο νομοσχέδιο για την παιδεία λόγω του φόβου για μετάδοση της εξέγερσης στη Γαλλία. Τα αντανακλαστικά της νεολαίας αποδεικνύονται πολύ γρήγορα και η δολοφονία του Αλέξη είναι αρκετή για να εκφράσουν την οργή τους όλοι οι νέοι και νέες που υφίστανται την κρατική καταστολή.

Από τη μεριά τους τα κράτη απαντούν με ένταση της καταστολής και πραγματοποιούν εκατοντάδες συλλήψεις. Ενδεικτικά στην Κοπεγχάγη οι συλληφθέντες ανέρχονται σε 62, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 200 και υπάρχουν και 67 προφυλακισμένοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται μετανάστες που προορίζονται για άμεση απέλαση, ενώ οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες διώκονται με βάση τον τρομονόμο. Τα ΜΑΤ χτυπούν μαθητές και μαθήτριες και πνίγουν τις πορείες στα δακρυγόνα, ενώ ενεργοποιούνται και οι παρακρατικοί μηχανισμοί, με φασίστες δήθεν αγανακτισμένους πολίτες να επιτίθενται σε διαδηλωτές στην Πάτρα και αλλού, αλλά και με έναν νέο τραυματισμό μαθητή από πυροβολισμό από άγνωστο.

Η αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες είναι μέρος του αγώνα που διεξάγουμε αυτές τις μέρες. Δεν ξεχνάμε τους συντρόφους μας με τον ίδιο τρόπο που δεν ξεχνάμε και τον Αλέξη.



Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων

Παύση των διώξεων όλων των αγωνιστών



- Συγκέντρωση / Πορεία αλληλεγγύης στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, το Σάββατο 20/12, στις 12 το μεσημέρι

- Θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση για τη συνέχιση της δράσης μας


Κατάληψη ΚΕΠ Χαλανδρίου (παλαιό δημαρχείο)