Το blog παραμένει ανενεργό, δεδομένης της λήξης της συνέλευσης μέχρι νεοτέρων...



----------------

η Κατάληψη Παλιού Δημαρχείου- ΚΕΠ Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη '08,μέτα το τέλος της κατάληψης συνεχίζει την παρουσία και τις δράσεις της ως

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών

H συνέλευση πραγματοποιείται είτε στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία Αγ.Νικολάου είτε σε άλλον απελευθερωμένο-κερδισμένο χώρο. Η ημέρομηνία και ώρα καθώς και ο τόπος κάθε συνέλευσης αποφασίζεται από την προηγούμενη και ανακοινώνεται στο blog αυτό αλλά και στους δρόμους της πόλης.


Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ-ΚΕΠ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ-ΚΕΠ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Στις 05:00 ξημερώματα Δευτέρας η κατάληψη του παλαιού δημαρχείου-ΚΕΠ δέχτηκε παρακρατική επίθεση από μπράβο της νύχτας-«αγανακτισμένο πολίτη» που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ήρθε με δική του πρωτοβουλία και δεν ήταν μόνος. Υπήρχαν άλλα δύο άτομα εμφανή και ενδεχομένως και άλλοι που παραμόνευαν να «δράσουν». Ο μπράβος βρίζοντας χυδαία, επιδεικνύοντας το περίστροφό του και κρατώντας ένα ρόπαλο άρχισε να τρομοκρατεί και να τραμπουκίζει, ενώ τραυμάτισε με κουτουλιά και έναν καταληψία. Υπό την απειλή του περιστρόφου και για να αποφευχθούν τα χειρότερα οι καταληψίες εκκένωσαν το κτήριο, το οποίο το ίδιο πρωί ανακαταλήφθηκε.
Πολλοί θα θέλανε να πιστέψουμε τη βολική εκδοχή του μεμονωμένου περιστατικού του μοναχικού παράφρονα. Το παρουσιαστικό του, ο τρόπος που έδρασε και η «συνοδεία» του αποδεικνύουν το αντίθετο. Για μας είναι προφανές ότι βρισκόταν σε εντεταλμένη έμμισθη υπηρεσία με στόχο να σταματήσει η δράση της κατάληψης ως ανοιχτού κέντρου αντιπληροφόρησης, αυτοοργάνωσης και δράσης. Μάλιστα από τη γενικότερη στάση του φαινόταν ότι ο στόχος ήταν άμεσος και δε χωρούσε αναβολή. Η εντολή πρέπει να ήταν να σπάσει η κατάληψη άμεσα και να λειτουργήσει το ΚΕΠ τη Δευτέρα. Δεν τους πέρασε, είμαστε ακόμα εδώ.
Σε μια ιστορική συγκυρία που ο θυμός των ανθρώπων ξεχειλίζει για όλα όσα υφίστανται δεκαετίες τώρα από την κρατική καταστολή και την εκμετάλλευση του κεφαλαίου είναι πραγματικά επικίνδυνο να παίζεις με τη φωτιά και να ρίχνεις λάδι. Στο κλίμα τρομοκρατίας και συσπείρωσης των «νοικοκυραίων» οι «αγανακτισμένοι πολίτες» προσπαθούν να καταστείλουν κάθε αυτοοργανωμένη δράση των ανθρώπων. Στέκια, καταλήψεις σχολείων, σχολών και δημόσιων κτιρίων συνεχώς αυξάνονται και γι’ αυτό δέχονται πιέσεις να επιστρέψουν στην κανονικότητα του φιλήσυχου πολίτη , που σεμνά και ταπεινά θα πυροβολείται κατά το δοκούν. Δε θα τα καταφέρουν.
Οι καταλήψεις σχολείων πυκνώνουν, καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας. Οι καταλήψεις σχολών αυξάνονται. Οι αυτοοργανωμένες δράσεις, οι πορείες, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες δείχνουν ότι τίποτα δεν τελείωσε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε και δεν τρομοκρατούμαστε.
Μαζέψτε άμεσα τα παρακρατικά σκυλιά σας, θα μας βρείτε μπροστά σας!
Καλούμε κάθε κάτοικο του Χαλανδρίου και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να περιφρουρήσει την κατάληψη του παλιού δημαρχείου Χαλανδρίου-ΚΕΠ.
Η εποχή του καναπέ πέθανε, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αλληλέγγυα, αυτοοργανωμένα!

Σήμερα, όπως και κάθε μέρα, στις 19:00 ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης παλιού δημαρχείου Χαλανδρίου για τη συνέχιση του αγώνα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΚΕΠ

dimarxeio-antipliroforisi.blogspot.com