Το blog παραμένει ανενεργό, δεδομένης της λήξης της συνέλευσης μέχρι νεοτέρων...



----------------

η Κατάληψη Παλιού Δημαρχείου- ΚΕΠ Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη '08,μέτα το τέλος της κατάληψης συνεχίζει την παρουσία και τις δράσεις της ως

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών

H συνέλευση πραγματοποιείται είτε στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία Αγ.Νικολάου είτε σε άλλον απελευθερωμένο-κερδισμένο χώρο. Η ημέρομηνία και ώρα καθώς και ο τόπος κάθε συνέλευσης αποφασίζεται από την προηγούμενη και ανακοινώνεται στο blog αυτό αλλά και στους δρόμους της πόλης.


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου: Τα Χριστούγεννα στο Χαλάνδρι!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. 210 6860730, 210 6860740
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr


Προς τους κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου,

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια ξεχωριστή παράδοση και έναν θεσμό, τον οποίο, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με πολύ θέρμη: Τα Χριστούγεννα στο Χαλάνδρι!

Και επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κυρίως για τα παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά και οι πιο μαγικές ημέρες του χρόνου, το Χαλάνδρι για άλλη μια φορά, ετοιμάζει τις γιορτές έτσι όπως τις ονειρεύονται τα παιδιά! Μαγικές, παραμυθένιες, και με πολύ φωτιά!

Θέλουμε όλα τα παιδιά στο Χαλάνδρι, να νιώσουν τη λάμψη, τη μαγεία και την ομορφιά της εξέγερσης. Θέλουμε, έστω για λίγο, τα παιδιά να βγουν από το υποχρεώσεις του σχολείου και της οικογένειας και να χαρούν το δρόμο, να χαμογελάσουν και να φοβηθούμε και εμείς περισσότερο.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του Αγ. Νικολάου ως πολιούχου της πόλης μας, άρχισαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το «Άναμμα» του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική πλατεία (βλέπε φώτο). Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν για μια αιωνιότητα, έχοντας επίκεντρο τα οδοφράγματα που θα στηθούν στην Κεντρική πλατεία της πόλης, τους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου και τον σταθμό του μετρό Χαλανδρίου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

»Άναμμα» χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου με Τη βοήθεια του Αι Βασίλη, κάλαντα και επαναστατικές μελωδίες σε ρυθμούς πανκ ροκ από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και την παιδική χορωδία του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας, δωράκια (πέτρες, βόμβες μολότωφ) στα παιδιά από τον Αι Βασίλη, πυροτεχνήματα και άλλα δώρα έκπληξη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΈΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κατάληψη διαρκείας στο Κέντρο Εξεγερμένων Πολιτών (ΚΕΠ - Πρώην Παλαιό Δημαρχείο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Έναρξη 4ου Μαραθώνιου ανάγνωσης του
best seller «Ο Τσελεμεντές Του Αναρχικού» στην Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» στις 12.00μ.μ. (Αβέρωφ –Σόλωνος-Παλαιολόγου).

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Έναρξη εκδηλώσεων στη Χώρα του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στην
Κεντρική Πλατεία (Εθνική Τράπεζα) με φλεγόμενα Carousel (13.00 έως 19.00), Άγιο Βασίλη, βομβοκατασκευές, καλικαντζαράκια και τους ήρωες των παιδιών (
PETER PAN, ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ, ΚΟΓΙΟΤ, ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ, ΤΑΖ).
Οι ώρες της εκδήλωσης θα είναι από 13.00 έως 18.00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σταθμός «ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ» - Μπουκοτάζ των ακυρωτικών μηχανημάτων υπό τους ήχους Παιδικής Αναρχοκομμουνιστικής Χορωδίας Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου ώρα 16.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 και Κυριακή 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Απαλλοτρίωση των βοηθητικών Π, ουροκαθετήρων, και μασκών οξυγόνου από τους γερασμένους Χαλανδραίους. Συγκέντρωση στα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου στο Π. Δημαρχείο


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το Παραμυθένιο Χωριό του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ στην Πλατεία Ηρώου με το εργαστήρι του Αγίου Βασίλη, το ταχυδρομείο με το γραμματοκιβώτιο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους. Καμμένα βουνά πλαισιωμένα με πλαστικά έλατα,καζίνο, τσιμεντένιες κατασκευές τεραστίων διαστάσεων, ψυχεδελικά μανιτάρια και κάδους αναμμένους γεμάτους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Παράλληλα στο χώρο θα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας δρώμενα που θα αφυπνίσουν τους μικρούς μας φίλους.


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Απονομή βραβείων στους καταληψίες μαθητές των Λυκείων Χαλανδρίου από το
Δήμαρχο Χαλανδρίου στο Ίδρυμα Ζήση ώρα 18.00

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δοξολογία στον Ευφραίμ στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου. Μοίρασμα αντίδωρου από τα τοπικά ΑΤΜ και αναδασμός της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Θεοφάνεια στα άγια ύδατα της Βιστωνίδας. Θα ξεκινήσουν πούλμαν από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 12.00.